TCO houdt rekening met alle kosten die komen kijken bij het bezit en gebruik van een product of investering. Door alle kosten te combineren in één berekening, krijg je een volledig inzicht in wat je investering kost en kan je betere beslissingen nemen.

Kosten voor onderhoud en herstellingen, zomer- en winterbanden, verzekering, pechverhelping, technische keuring, een vervangwagen, brandstof, belastingen, bijdragen en taksen maar ook de restwaarde van het voertuig: het zijn allemaal factoren die de TCO van een bedrijfswagen beïnvloeden.

Inzicht in de échte kosten

Door al die elementen op te nemen in een TCO-berekening, krijg je inzicht in de werkelijke kosten en kan je die over de hele levensduur van de bedrijfswagen beheren. Het vergelijken van verschillende bedrijfswagens op basis van hun TCO helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen en kosten te besparen in je wagenpark.

Let wel: de TCO-berekening blijft een inschatting. De werkelijke uitgaven kunnen afwijken van de berekende kosten. De rijstijl van de bestuurder heeft immers een invloed op het verbruik – en dus de brandstofkosten – maar kan ook aanleiding geven tot onvoorziene herstellingskosten.

Dat neemt niet weg dat de TCO-benadering je een zeer goed zicht geeft op het totale prijskaartje van een bedrijfswagen. Enkel rekening houden met de aankoop- of leaseprijs – neem het van ons aan – kan je duur komen te staan.

 Meer weten of advies nodig? Onze specialisten helpen je graag verder. Contacteer thor.cruypelinck@dragintra.com.

Enkel rekening houden met de aankoopprijs van een bedrijfswagen, kan je duur komen te staan.